Levélben tiltakoznak a szombathelyi tűzoltók a parancsnokuk ellen

A szombathelyi készenléti tűzoltók állományának több mint fele írta alá azt a levelet, amelyet Szombathely polgármesteréhez címeztek, kifejezve, hogy nem akarnak együtt dolgozni a tűzoltó parancsnokkal. A tűzoltók a szolgálat átszervezése és a fejlesztésekre fektetett kevés hangsúly miatt tiltakoztak. A polgármester vizsgálatot indított az ügyben.

Miskolci kereskedők a karácsonyi vásár helyszíne miatt tiltakoznak

Miskolci kereskedők az ellen tiltakoztak, hogy a város egyetlen karácsonyi vásárát egy parkolóban felállított sátrakban kell lebonyolítaniuk. Az akció során néhány autót hagytak a parkolóban két napra, hogy illusztrálják, milyen lesz így a vásár hangulata, ha az autók köré építik sátraikat. A körzet önkormányzati képviselője tárgyalt a kereskedőkkel, és ígéretet tett a helyzet megoldására.

A Hajléktalanok a Hajléktalanokért Egyesület aláírásgyűjtő akciót szervez

Kocsis Sándor, a Hajléktalanok a Hajléktalanokért Egyesület elnöke aláírásgyűjtő akciót szervezett a hajléktalanellátás átalakításáért és az esélyegyenlőség megteremtéséért. Két hét alatt mintegy 300 aláírást gyűjtött össze. A petíció a szociális törvény hajléktalanokra vonatkozó passzusainak módosításáért szólt, illetve szerette volna megreformálni az átmeneti szálló körülményeit és a hajléktalanok alkalmazását is elő kívánta mozdítani.

Tüntetnek a Volán dolgozói

A Közúti Közlekedési Szakszervezet mintegy 1200 Volán dolgozót megmozgató demonstrációt szervezett a Volánt tulajdonló ÁPV Rt. székháza elé. A dolgozók az átlagkeresetek növelését és a nemzetgazdasági átlagbérekhez történő igazítását követelték. Elfogadhatatlannak tartották, hogy közszolgálati feladatokat látnak el, de piaci alapon kell működniük a bérnövekedés biztosítása nélkül. A szakszervezet ezért bérfelzárkóztatási javaslatot dolgozott ki.

Petícióban tiltakozik a Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége

Mintegy 5000 aláírással ellátott petíciót juttatott el a miniszterelnökhöz a Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége (POFÉSZ), amelyben követelték, hogy a jövő évi költségvetésben biztosítsák a bérszínvonal nemzetgazdasági átlaghoz való emelését. Jelezték, hogy amennyiben követeléseik nem teljesülnek, a szakszervezet megfontolja a sztrájk lehetőségét a következő évre, amelyet a tagság támogatna.

Az Egészségügyben Dolgozók Demokratikus Szakszervezete az alulfinanszírozottság miatt tiltakozik

Az Egészségügyben Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (EDDSZ) országos tüntetést szervezett, amelyben 50 település szervezetei és egészségügyi dolgozói vettek részt. A Semmelweis-napi demonstrációt amiatt szervezték, mert nem voltak elégedettek az egészségügyi és a szociális ágazatok finanszírozásával. Budapesten a Hősök terén több ezren, és a vidéki városokban is több százan vonultak utcára. A tüntetés meghirdetése után a kormány […]

A jászapáti iskola igazgatója mellett tüntetnek

Mintegy 150 ember tüntetett Jászapátiban amiatt, mert a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Ipari, Mezőgazdasági, Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Szakmunkásképző és Szakképző Iskola igazgatója, Kis János lemondott a pozíciójáról. A demonstrálók úgy vélték, az igazgatót kényszerítették erre a lépésre, ugyanakkor korábban vizsgálat folyt amiatt, mert szabálytalanul dolgoztathatott diákokat. Az igazgató korábban indult a település polgármesteri posztjáért is.

Béremelést követel a Nógrád Volán szakszervezete

A Közúti Közlekedési Szakszervezet nógrád megyei szervezete a bérszínvonal emelését követelte a Nógrád Volánnál. A Nógrád Volán az állami ÁPV Rt. tulajdonában volt, így annak székháza előtt tüntetett Budapesten mintegy száz dolgozó. A szakszervezet a 800 dolgozó 92 százalékát tömörítette, akik kijelentették, hogy az elmúlt hat évben tizenháromszorosára nyílt a bérolló a többi busztársasághoz képest.

A Berva Finomszerelvénygyártó dolgozói a fizetésüket követelik

A Berva Rt. dolgozói sztrájkot helyeztek kilátásba, hogy megkapják ki nem fizetett áprilisi munkabérüket. A dolgozók januárban figyelmeztető sztrájkot tartottak, mert hónapok óta késve vagy részletekben jutottak hozzá a járandóságukhoz. Más utat nem látva a cég felszámolási eljárását is támogatták. A bíróság május 15-én elrendelte a cég felszámolását, és a felszámoló a munkásgyűlésen ígéretet tett […]

Sztrájkolnak a diósgyőri kamiongyár dolgozói

Kétórás figyelmeztető sztrájkot tartott az olasz tulajdonú Pezzaioli cég tulajdonában lévő Best Car Kft. mintegy 120 dolgozója, amiért nem kapták meg időben fizetésüket. Munkakörülményeik közül is alapvető dolgok hiányoztak, például a fűtés és a víz. A sztrájk második órájában az olasz tulajdonos elutalta a béreket a dolgozóknak, ám a dolgozókat képviselő Vasas Szakszervezeti Szövetség területi […]

Megszakítás